Spor Tesislerimiz

D.1. Açık Alanlar
D.1.1. Atletizm ve futbol sahası
Atletizm ve futbol uygulamalarının yapılacağı açık sahanın yapımı için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 2022 yılı içinde protokol imzalanmıştır. Sahanın kampüs içindeki yer tespiti yapılmış, projelendirme çalışmalarına başlanmıştır.
D.1.2. Açık alan spor sahası
            Üniversitemizin yerleşkesi içinde bulunan açık alan spor sahasında basketbol, voleybol, tenis dersleri açık havada yapılabilmektedir. Ayrıca bu alan rekreatif amaçlı spor yapan, öğrenci, personel ve Ardahan halkı için de hizmet vermektedir.
açık alan spor sahası
Resim 1. Açık alan spor sahası

D.1.3. Golf sahası
Üniversitemizin Yenisey Yerleşkesi içinde yer alan golf sahası, hem bu sporla uğraşmak isteyen öğrencilerimiz hem de kamp yapmak isteyen takımlar için uygun koşullara sahiptir. Önceki yıllarda sporcuların kamp yaptığı tesisimiz Ardahan ilinin yüksek rakıma sahip olması sebebiyle sporcu performansının artması açısından önemli avantajlara sahiptir. Sahanın bakımı üniversitemiz tarafından yapılmaktadır.
ardahan üniversitesi golf sahası
Resim 2. Golf sahası

D.1.4. Halı saha
Yenisey yerleşkesi içinde bulunan halı saha tesisi hem öğrencilerimizin hem personelimizin hem de üniversite dışından spor yapmak isteyen vatandaşlarımızın kullanabildiği bir alandır. Öğrencilerimiz uygun olan derslerin uygulamalarını burada yapabilmektedirler. 
ardahan üniversitesi halı saha
Resim 3. Halı saha
D.1.5. Kayak tesisi
            Yüksekokulumuz müfredatında yer alan kayak dersleri için Ardahan il merkezinen 20 km uzaklıkta bulunan Ardahan Valiliği Yalnızçam Kayak Merkezi kullanılmaktadır. Üç adet piste sahip olan kayak merkezinde öğrencilerimiz dışında yerel halk için de kayak kursları yüksekokulumuz personeli tarafından verilebilmektedir.
ardahan yalnızçam kayak merkezi
Resim 4. Yalnızçam Kayak Tesisi

D.2. Kapalı Alanlar
D.2.1. Çok amaçlı spor salonları
Çok amaçlı spor sahamız soyunma odaları, duşları hentbol, voleybol, futsal, basketbol ve tenis için uygun zemini ile öğrencilerimizin derslerini yaptıkları bir eğitim tesisi olmanın yanı sıra, üniversitemizin tüm öğrencilerinin boş zamanlarını değerlendirdikleri bir spor alanı olarak da hizmet vermektedir. Salon 380 kişi kapasitesine sahiptir.
Ardahan Üniversitesi Ömer Halisdemir Spor komoleksi içinde bulunan 861 kişi kapasiteli spor salonu dersler, üniversite ve il içinde ve ulusal/uluslararası ölçekte düzenlenecek spor turnuvaları için uygun fiziki şartlara sahiptir.
 
 
 
 
ardahan çok amaçlı spor salonu
Resim 5. BESYO çok amaçlı spor salonu
Ardahan Ömer Halisdemir Spor Kompleksi
Resim 6. Ardahan Üniversitesi Ömer Halisdemir Spor kompleksi
 
 
D.2.2. Step, plates, dans ve ritm salonu
Çok amaçlı spor salonu içinde bulunan bu salonda step, plates, dans ve ritm dersleri yapılmaktadır. Ayrıca Ardahan Üniversitesi Dr. Arzu Kılıç Sürekli Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslar ile hem personelimiz, hem diğer birimlerdeki öğrencilerimiz hem de Ardahan halkı bu imkanlardan yararlanabilmektedir.
Ardahan step, pilates salonu
Resim 7. Step, plates, dans ve ritm salonu
D.2.3. Boks salonu
Çok amaçlı spor salonu içinde yer alan boks salonu içinde bir adet ring, bireysel antrenmanlar için kum torboları, boks eldivenleri ve diğer gerekli teçhizat bulunmaktadır.
Boks SalonuResim 8. Boks Salonu

D.2.4. Yüzme havuzu
Ardahan Üniversitesi Ömer Halisdemir Spor Kompleksi içinde bulunan 829 kişi kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzunda yüzme derslerinin yanı sıra, üniversitemiz personeli ve Ardahan halkının da katılabildiği kurslar düzenlenmektedir. Tesis ders dışı saatlerde rekreatif amaçlı spor yapan öğrencilerimiz, personelimiz ve Ardahan halkı için hizmet vermektedir.
 

Ardahan Olimpik yüzme havuzu
Resim 9. Yarı olimpik yüzme havuzu
 
 
D.2.5. Drama Salonu
            Müfredatımızda bulunan Eğitimde Drama dersi için step, plates salonu kullanılmaktadır.
D.2.6. Fitness Salonu
Çok amaçlı spor salonunun içinde bulunan fitness salonu içerdiği dambıl - halter setleri, yürüme bantları, kondisyon bisiklerleri, eliptik bisikletler ve fitness makineleri ile fitness dersleri ve rekreatif amaçlı spor yapan öğrenci ve personel için yeterli imkanlara sahiptir.
Ardahan fitness salonu


Resim. 10 Fitness salonu
D.2.7. Bowling salonu
Ardahan Üniversitesi Ömer Halisdemir Spor Kompleksi içinde yer alan bowling salonu öğrencilerimizin, personelimizin ve Ardahan halkının güzel vakit geçirdiği bir ortam sunmaktır.
Ardahan Bowling Salonu
Resim 11. Bowling salonu
D.2.8. Yapay tırmanma duvarı
            Çok amaçlı spor salonumuzun içinde bulunan yapay tırmanma duvarı dağcılık, kaya tırmanışı, doğa sporu dersleri için uygulama alanı sunmaktadır.

Ardahan tırmanma duvarı
Resim 12 Yapay tırmanma duvarı
D.2.9. Güreş Salonu
Yüksekokulumuz bünyesinde verilen güreş dersleri Gençlik Spor İl Müdürlüğü tesislerinde bulunan salonda verilmektedir.
 
Güreş Salonu
Resim 13  Güreş salonu
 
D.3. Derslikler ve Toplantı Salonu
D.3.1. Derslikler ve Kapasiteleri
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde müfredatta yer alan teorik derslerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine hizmet etmek amaçlı oluşturulmuş 8 adet sınıf bulunmaktadır. Bu sınıflar 90 öğrenci kapasiteli olup, mevcut öğrencilere yeterli eğitim imkanlarını sunmaktadır. Ayrıca gerekli teknolojik donanıma da sahiptir.
ardahan üniversitesi sınıfları
Resim 14. Derslikler (akıllı sınıf)
D.3.2. Spor sakatlanmaları ve masaj dersliği
Çok amaçlı spor salonu  içinde bulunan spor sakatlanmaları ve masaj dersliğinde insan anatomisi ile ilgili görseller, masaj masaları bulunmaktadır. Derslik özel olarak sakatlanma ve spor masajı dersleri için oluşturulmuş olmasına rağmen, salonda uygulaması yapılacak diğer derslerin teorik kısımları için de kullanılmaktadır.
 
ardahan üniversitesi Masaj sınıfı
ardahan spor sakatlıları dersliği
Resim 15. Spor sakatlıkları ve masaj dersliği