Antrenörlük Eğitimi

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Programındaki Genel İlkeler

Antrenörlük Eğitimi Bölümü ülkemizin spor alanında büyük ihtiyacı olan spor eğitimcileri yetiştirmektedir. Bölüm mezunları, amatör ve profesyonel spor kulüplerinde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda antrenör ve yardımcı antrenör olarak çalışırlar. Ayrıca özel spor salonlarında ve turizm sektörü gibi sportif aktivitelerin öğretilmesi ve organizasyonlarda görev alabilirler. Bu programda hareket ve antrenman bilimleri, spor sağlık bilimleri ve sporda psiko-sosyal alanlar anabilim dalları ile ilgili teorik derslere ve uygulamalara yer verilir.

Ayrıca Bölümde verilen eğitim ile; sporun her dalı ve insan hareketleri ile ilgili uğraşlarda, amatör ve profesyonel spor kulüpleri ve milli takımlarda çalışacak biçimde nitelikli, araştırmacı, üretken, sporun ve her seviyedeki sporcunun sorunlarını bilerek çözüm yolları arayan sporcunun seçimi ve yönlendirilmesiyle performanslarının arttırılmasına yönelik sportif teknik ve taktiğin geliştirilmesi doğrultusunda uygulamalar yapan, sporun bilimsel teorik temellerinin uygulama alanlarında kullanımını sağlayan uzmanlar yetiştirilmektedir.

Bölümümüzün Tarihçesi

Antrenörlük Eğitimi Bölümümüz  Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu döneminde 2021 yılında açılmış olup, 2022 yılında 30 öğrenci ile eğitime başlanmıştır. 2024 yılında ise Bakanlar Kurulu kararı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatılarak Spor Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. 2024 yılından itibaren Antrenörlük Eğitimi programı Yenisey  Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi binasında eğitim-öğretime devam etmektedir.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öz Görevleri

Ülkemizin spor alanında ihtiyacı olan spor eğitimcileri yetiştirmektir. Spor alanına yönelik yetenek seçimini bilen, yaş grubuna göre antrenman programı yapabilen sportif teknik ve taktiğin gelişmesi için uygulamalar yapabilen uzmanlar yetiştirmektir. Ayrıca Bölümde verilen eğitim ile; sporun her dalı ve insan hareketleri ile ilgili uğraşlarda, amatör ve profesyonel spor kulüpleri ve milli takımlarda çalışacak biçimde nitelikli, araştırmacı, üretken, sporun ve her seviyedeki sporcunun sorunlarını bilerek çözüm yolları arayan sporcunun seçimi ve yönlendirilmesiyle performanslarının arttırılmasına yönelik sportif teknik ve taktiğin geliştirilmesi doğrultusunda uygulamalar yapan, sporun bilimsel teorik temellerinin uygulama alanlarında kullanımını sağlayan uzmanlar yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Bölüm İmkanlarımız

Antrenörlük Eğitimi Bölümü, program eğitim amaçlarına ulaşmak için fakültemizdeki diğer bölümlerle teknolojik ve bilimsel açıdan devamlı işbirliği halindedir. Spor Bilimleri Fakültesi, öğrencilerinin bilimsel gelişimini sağlayabilmek için derslikler, amfiler, spor alanları, laboratuvarlar gibi daha çok içeriğin öğrenciye aktarılmasına yönelik ortamlardan oluşmaktadır. Bilgisayar sistemleri, veri iletişimi ve ağları, deney ve test cihazları gibi gerekli donanımlara da sahiptir. 

ardahan üniversitesi antrenörlük eğitimi bölümü